Ingredientai
„Clever“ grikių kruopos
200 g
Pienas
250 ml
Kvietiniai miltai
250 ml
Maltas cinamonas
5 g
Kepimo milteliai
8 g
Cukraus sirupas
30 g
Kiaušiniai
2 vnt.
Šilauogės
1 sauja
Porcijos: 2
Gaminimo eiga
* „Clever“ grikius suberkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 15 minučių. Nukoškite.
* Į dubenį subertus grikius užpilkite pienu, suberkite 125 g miltų, cinamoną, kepimo miltelius, supilkite cukraus sirupą. Įmuškite kiaušinius ir išsukite.
* Į tešlą įberkite dar 125 g miltų, gerai išmaišykite.
* Keptuvę patepkite sviestu ir kepkite grikių blynelius, ant viršaus uždėdami po kelias šilauoges. Blynelius apverskite, paspauskite, kad paviršius tolygiai pakeptų.
* Patiekdami blynelius apšlakstykite klevų sirupu, puoškite šilauogėmis.