Ieškantiems sveikesnės blynų alternatyvos, rekomenduojame išbandyti grikių blynus su uogomis. Šis receptas itin pravers, jei norėsite sunaudoti virtus grikius. Grikių blynus patiekite su klevų sirupu.

Gaminimo eiga

* „Clever“ grikius suberkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 15 minučių. Nukoškite.

* Į dubenį subertus grikius užpilkite pienu, suberkite 125 g miltų, cinamoną, kepimo miltelius, supilkite cukraus sirupą. Įmuškite kiaušinius ir išsukite.

* Į tešlą įberkite dar 125 g miltų, gerai išmaišykite.

* Keptuvę patepkite sviestu ir kepkite grikių blynelius, ant viršaus uždėdami po kelias šilauoges. Blynelius apverskite, paspauskite, kad paviršius tolygiai pakeptų.

* Patiekdami blynelius apšlakstykite klevų sirupu, puoškite šilauogėmis.