Šis ryžių užkandis su sūriu skanus ir karštas, ir atvėsęs. Tąsus švelnaus sūrio įdaras puikiai dera su lengvo aitrumo ryžiais. Ryžių užkandžiai puikiai tiks ruošiant švenčių stalą.

Gaminimo eiga

* Į verdantį vandenį suberkite sušių ryžius ir virkite 15 minučių.

* Išvirusius nusunktus ryžius sumaišykite su adžika.

* Mocarelos sūrį supjaustykite nedideliais kubeliais.

* Iš ryžių formuokite kepsnelius su mocarelos sūrio įdaru. Virtuvės šefai tai daro nedideliame apvaliame indelyje – sluoksnis ryžių, sūris ir vėl sluoksnis ryžių. Paspaudžia. Tokiu būdu visi kepsneliai išeina vienodos gražios formos.

* Kepsnelius iš abiejų pusių kepkite keptuvėje ant pakaitinto aliejaus – kol įgaus rudai auksinę spalvą.