Nežinantiems, ką gaminti iš baklažano, štai puikus virtuvės šefų Pauliaus Lenkšo ir Pavels Matveks receptas. Švelnus baklažanas nuostabiai dera su pikantiškomis, bet gaiviomis daržovių salotomis. Keptas baklažanas puikiai tiks ir saugantiems figūrą.

Gaminimo eiga

* Baklažaną dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstykite aliejumi ir šaukite į orkaitę. 180 laipsnių temperatūroje kepkite 20 minučių.

* Pomidorą supjaustykite į keturias dalis, nuimkite minkštimą (jį panaudokite kitam patiekalui), o kietąją daržovės dalį supjaustykite smulkiais kubeliais, suberkite į dubenį.

* Ten pat suberkite ir smulkiai supjaustytas alyvuoges, susmulkintą česnako skiltelę ir petražoles.

* Salotas užpilkite aliejumi, užberkite druskos ir išmaišykite.

* Prapjaukite iškepusio baklažano odelę, užberkite druskos ir šakute išmaišykite su baklažano minkštimu.

* Baklažaną dėkite į lėkštę, ant viršaus uždėkite paruoštų salotų ir apibarstykite moliūgų sėklomis.