Ingredientai
Porcijos: 2
Gaminimo eiga
* Kalafiorą supjaustykite maždaug 3 centimetrų storio riekėmis, išpjaukite kietą koto dalį. Kitas koto vietas peiliu negiliai įpjaukite iš abiejų pusių – sukurkite tarsi vaflinį paviršių.
* Kalafioro riekę dėkite į keptuvę su aliejumi ir apkepkite iš abiejų pusių, kol apskrus. Išjunkite kaitrą, kepsnį perkelkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
* Į tą pačią dar karštą keptuvę berkite rūkytos paprikos, česnako prieskonių, druską, išmaišykite.
* Kalafioro kepsnį aptepkite gautu prieskonių mišiniu. Ant viršaus uždėkite kelis šaukštus pomidorų pastos, išlyginkite ir galiausiai užbarstykite tarkuoto mocarelos sūrio.
* Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 10 minučių.
* Iškepusį kalafioro kepsnį apibarstykite smulkiai pjaustytu laiškiniu česnaku.