Užkandžiui, pietums ar vakarienei – progų patiekti keptus smidrus netrūksta. Būtinai pasinaudokite proga paragauti šių daržovių – dabar jų derliaus metas. Patiekite keptus smidrus su gaiviu burokėlių padažu.

Gaminimo eiga

* Nupjaukite medėti pradėjusias smidrų kotelių dalis. Nuskuskite smidrų žievelę.

* Išklokite kelias parmos kumpio juosteles ir į jas suvyniokite po kelis smidrus.

* Taip paruoštus smidrus dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 8 minutes.

* Į trintuvą dėkite burokėlius, česnako skiltelę, graikišką jogurtą, berkite druskos, pipirų, užtarkuokite ketvirtadalį citrinos žievelės ir sutrinkite.

* Gautą padažą patiekite su keptomis smidrų juostelėmis.