Ingredientai
Smidrai
6 vnt.
Parmos kumpis
30 g
Česnakas
1 skiltelė
Graikiškas jogurtas
80 g
Citrinos žievelė
0.25 vnt.
Užkandžiui, pietums ar vakarienei – progų patiekti keptus smidrus netrūksta. Būtinai pasinaudokite proga paragauti šių daržovių – dabar jų derliaus metas. Patiekite keptus smidrus su gaiviu burokėlių padažu.
Gaminimo eiga
* Nupjaukite medėti pradėjusias smidrų kotelių dalis. Nuskuskite smidrų žievelę.
* Išklokite kelias parmos kumpio juosteles ir į jas suvyniokite po kelis smidrus.
* Taip paruoštus smidrus dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 8 minutes.
* Į trintuvą dėkite burokėlius, česnako skiltelę, graikišką jogurtą, berkite druskos, pipirų, užtarkuokite ketvirtadalį citrinos žievelės ir sutrinkite.
* Gautą padažą patiekite su keptomis smidrų juostelėmis.