Tiesą pasakius, šašlyku galima mėgautis ne tik šiltuoju sezonu – čia svarbiausia žinoti gero marinato receptą. Tokiu ir dalijasi virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks. Minkštas ir sultingas šašlykas su daržovėmis nuginkluos kiekvieną valgytoją.

Gaminimo eiga

* Į trintuvą suberkite česnako skilteles, čili pipirą, imbierą, supilkite rapsų aliejų, įberkite druskos ir sutrinkite.

* Mentę supjaustykite gabaliukais ir užpilkite paruoštu marinatu. Palikite šaldytuve 8 valandoms.

* Paprikas supjaustykite gabaliukais. Svogūną perpjaukite į 4 dalis ir išskirstykite sluoksnius.

* Ant iešmelių verkite pasimarinavusią mėsą, į tarpus pasmeikite paprikos, svogūno griežinėlių, pomidoriukų.

* Iešmelius dėkite ant įkaitinto griliaus ir apkepkite iš abiejų pusių.

* Tada sudėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepkite terijakio padažu ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių.

* Patiekite su tortilijomis ir daržovėmis.