Ingredientai
Jei norite lengvo užkandžio ar ieškote idėjos garnyrui, virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks kviečia pasigaminti karamelizuotų morkų. Traškios morkos tokios gardžios, kad jas galima valgyti vienas, patiektas su fetos sūrio gabaliukais.
Gaminimo eiga
* Morkas perpjaukite perpus, didesnes – į 4 dalis. Ant morkų užpilkite rapsų aliejaus, užberkite druskos, kario prieskonių mišinio, sudėkite medų, garstyčias ir išmaišykite.
* Į keptuvę įpilkite aliejaus, pakaitinkite ir suberkite morkas.
* Tada įdėkite sviesto, įmeskite česnako skilteles ir kepkite vis pamaišydami, kad morkos paskrustų iš visų pusių.
* Iškepusias morkas perkelkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų pertekliniai riebalai.
* Karamelizuotas morkas patiekite kartu su kubeliais pjaustytu fetos sūriu, apibarstykite petražolių lapeliais ir skanaukite.