Ingredientai
Krevečių
200 g
Sezamų aliejus
20 ml
Čili pipiras
1 vnt.
Česnakas
2 skiltelės
Imbieras
5 g
„Mini Romain“ salota
1 vnt.
Laimo skiltelės
1 skiltelė
Porcijos: 2
Dauguma mėgsta patiekalus su krevetėmis, tad paruošti krevečių iešmelius – puiki idėja. Toks patiekalas tinka ir pietums, ir vakarienei. Tai geras pasirinkimas ir grilio vakarėliui. Krevečių iešmelius patiekite su grilintomis salotomis.
Gaminimo eiga
* Paruoškite krevetes – nuimkite kiautą, šiek tiek įpjovę nugarėlę ištraukite tamsią gyslą.
* Krevetes užpilkite sezamo aliejumi, džiovintu raudonėliu, druska, smulkintais česnaku ir imbieru, viską gerai išmaišykite.
* Krevetes verkite ant iešmelio ir kepkite ant įkaitinto grilio.
* Salotą perpjaukite perpus ir pavoliokite tame pačiame inde, kur marinavosi krevetės.
* Salotas taip pat kepkite ant grilio. Tiek krevetes, tiek salotas apkepkite iš abiejų pusių.
* Perkelkite į lėkštę salotą, ant jos uždėkite iešmelį su krevetėmis ir patiekite su laimo skiltele.