Ingredientai
Raudonasis svogūnas
1 vnt.
Česnakas
3 skiltelės
Rūkyta paprika
5 g
Maltas kuminas
5 g
Petražolės
10 g
Smulkinta jautiena
300 g
Džiūvėsėliai
15 g
Porcijos: 1
Dar vienas patiekalas, tinkantis į grilio patiekalų sąrašą, – jautienos iešmeliai. Ypatingo skonio, minkšti ir sultingi – tokius norėsite kepti dar ne kartą. Jautienos iešmelius patiekite su žaliomis daržovėmis.
Gaminimo eiga
* Trintuvu svogūną sutrinkite su česnaku, paprika, kuminu, druska ir petražolėmis.
* Gautą masę dėkite į jautieną, berkite džiūvėsėlių ir išminkykite.
* Iš taip paruošto faršo formuokite pailgą kepsnelį ir pamaukite ant medinio iešmo – formuokite liuliakebabą. Apspaudykite, kad neliktų oro tarpo ir mėsa tvirtai priliptų.
* Jautienos iešmelius dėkite ant grilio, mėsą aptepkite aliejumi.
* Kepkite pavartydami, kad mėsa paskrustų iš visų pusių.
* Patiekite jautienos iešmelius su žaliomis daržovėmis ir mėgiamu padažu.