Ingredientai
Virtų ryžių
100 g
Trumpavaisiai agurkai
3 vnt.
Majonezo
60 g
Aliejaus
20 ml
Krevečių
120 g
Ryžių actas
10 ml
Sojų padažas
10 ml
Agurkai su krevetėmis – visiškai vasariškas patiekalas. Lengvas, bet sotus ir labai gardus! Agurkai su krevetėmis itin tinka šventiniam stalui.
Gaminimo eiga
* Ryžius virkite 18 minučių ir palikite, kol atvės.
* Agurkus nulupkite, perpjaukite skersai perpus. Išgremžkite minkštimą.
* Majonezą išmaišykite su aitriųjų paprikų milteliais.
* Keptuvėje pakaitinkite aliejų ir sudėkite kepti krevetes. Pagardinkite druska. Apkepkite iš abiejų pusių.
* Į ryžius supilkite ryžių actą, sojų padažą ir išmaišykite.
* Į agurkų puseles dėkite ryžių masės, ant viršaus – krevečių ir pašlakstykite pasiruoštu majonezu.
* Apibarstykite sezamo sėklomis ir ragaukite – ar gali kas būti skaniau!