Ingredientai
Kvietiniai miltai
125 g
Kukurūzų krakmolas
60 g
Kepimo milteliai
5 g
Gazuotas mineralinis vanduo
240 ml
Ananasas
5 vnt.
Aliejus kepimui
1 l
Porcijos: 3
Ananasai tempura tešloje – kitoks receptas nei įprasti desertai. Tačiau jis neabejotinai patiks tiems, kas mėgsta ananasą, ir tiems, kas mėgsta kepinius. Taip paruoštus ananasus ragaukite, kai kiek pravės.
Gaminimo eiga
Į indą suberkite miltus, kukurūzų krakmolą, kepimo miltelius, druską, supilkite gazuotą mineralinį vandenį ir išmaišykite.
Ananasą supjaustykite gabaliukais.
Ananasų gabaliukus pavoliokite kukurūzų krakmole, o tada – paruoštoje tešloje ir virkite 190 laipsnių įkaitintame aliejuje 5 minutes.
Iškepusius gabaliukus perkelkite ant popierinio rankšluosčio.
Apšlakstykite klevų sirupu, apibarstykite cukraus pudra ir skanaukite.