Kviečiame pasigaminti pyragą iš vis labiau populiarėjančios filo tešlos. Paruošite gana nesudėtingai ir greitai, o skonis vertas 10 balų! Skaniausias filo tešlos pyragas, kol karštas.

Gaminimo eiga

* „Mantinga“ filo tešlos lakštą ištieskite ant stalviršio ar lentos ir nieko nelaukdami ištepkite jį lydytu sviestu. Neleiskite tešlai sudžiūti, antraip sutrupės.

* Ant sviestu ištepto lakšto uždėkite kitą ir sulankstykite juos armonikėle. O tada lengvai susukite į žiedą ir dėkite į kepimo popieriumi išklotos skardos vidurį.

* Taip pat paruoškite ir kitus filo tešlos lakštus ir skardoje juos dėkite ratu aplink pirmąjį, kol skarda bus užpildyta.

* Paviršių patepkite lydytu sviestu.

* Paruoškite užpilą: kiaušinius išplakite su druska, pipirais ir pienu, sumaišykite su nedideliais gabaliukais pjaustytais smidrais ir perpus perpjautais pomidorais.

* Kiaušinius ir daržoves supilkite ant paruoštos filo tešlos ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20 minučių.

* Ant iškepusio pyrago uždėkite fetos sūrio gabaliukų. Pjaukite ir ragaukite.