Ingredientai
Saulėgrąžų aliejus
100 ml
Pienas
100 ml
Kiaušiniai
2 vnt.
Cukrus
5 g
Miltai
100 g
Druska
1 žiupsnelis
Porcijos: 3
Jau iš pavadinimo aišku – Jorkšyro pudingas yra britų patiekalas. Labai paprasta paruošti šį patiekalą ir smagu stebėti, kaip jis kepdamas „auga“. Jorkšyro pudingą patogu pateikti su įdarais – tiek saldžiais, tiek nesaldžiais.
Gaminimo eiga
Į keksiukų formeles įpilti saulėgrąžų aliejaus ir dėti į orkaitę – pakaitinti iki 190 laipsnių.
Išplakti kiaušinius, supilti pieną, miltų, cukraus ir druskos mišinį ir išsukti iki vientisos masės.
Pilti tešlos į keksiukių formelėse pakaitintą aliejų ir vėl šauti į orkaitę – kepti 190 laipsnių temperatūroje 20 minučių.
Iškepusius galima valgyti vienus, galima pateikti prie salotų, įdaryti įvairiais – saldžiais ir ne – įdarais ir mėgautis.