Ingredientai
Miltai
130 g
Cukrus
55 g
Kakavos milteliai
20 g
Kepimo milteliai
8 g
Kiaušinis
1 vnt.
Pienas
120 ml
Aliejus
50 ml
Bananas
3 vnt.
Sviestas
30 g
Rudasis cukrus
70 g
Porcijos: 3
Šis kakavinio bananų pyrago receptas – puiki proga sunaudoti pernokusius bananus. Desertas itin drėgnas ir sodraus skonio. Kakavinį bananų pyragą pjaukite vos jam atvėsus.
Gaminimo eiga
Į indą per sietelį suberkite birius produktus – miltus, cukrų, kepimo miltelius ir kakavą.
Kiaušinį išmaišykite su pienu, aliejumi ir vanilės ekstraktu. Supilkite į miltų mišinį ir išsukite iki vientisos masės.
Į keptuvę dėkite sviestą, ištirpinkite. Ir visą paviršių pabarstykite ruduoju cukrumi.
Ant cukraus sudėkite perpus perpjautus bananus, o ant viršaus supilkite paruoštą tešlą, išlyginkite ir šaukite į orkaitę – kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25 minutes.
Iškepusį pyragą išverskite ant lėkštės, pabarstykite cukraus pudra, pjaukite ir skanaukite.