Ingredientai
Sviestinis moliūgas
500 g
Graikiškas jogurtas
100 g
Tahini pasta
10 g
Česnakas
1 skiltelė
Citrinos žievelė
1 vnt.
Klevų sirupas
30 ml
Porcijos: 2
Šie karamelizuoti moliūgai gali tapti puikiu pagrindiniu patiekalu ar garnyru. Pagaminti nesudėtinga ir neužtruksite. Serviruokite karamelizuotus moliūgus, kol karšti.
Gaminimo eiga
Nulupkite moliūgo žievę ir supjaustykite jį kubeliais.
Keptuvėje pakaitinkite aliejų, suberkite moliūgą. Pabarstykite druska.
Graikišką jogurtą sumaišykite su tahini pasta, tarkuota česnako skiltele, tarkuota citrinos žievele ir druska.
Ant apkepintų moliūgų užpilkite klevų sirupo ir pamaišydami dar pakepkite.
Patiekdami moliūgą pašlakstykite graikiško jogurto padažu, apibarstykite smulkintais krapais, migdolais ir mėgaukitės.