Ingredientai
smidrai
6
vnt.
parmos kumpis
30
g
druska ir pipirai
pagal skonį
česnakas
1
skiltelė
graikiškas jogurtas
80
g
citrinos žievelė
0.25
vnt.
Užkandžiui, pietums ar vakarienei – progų patiekti keptus smidrus netrūksta. Būtinai pasinaudokite proga paragauti šių daržovių – dabar jų derliaus metas. Patiekite keptus smidrus su gaiviu burokėlių padažu.
Gaminimo eiga
* Nupjaukite medėti pradėjusias smidrų kotelių dalis. Nuskuskite smidrų žievelę.
* Išklokite kelias parmos kumpio juosteles ir į jas suvyniokite po kelis smidrus.
* Taip paruoštus smidrus dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 8 minutes.
* Į trintuvą dėkite burokėlius, česnako skiltelę, graikišką jogurtą, berkite druskos, pipirų, užtarkuokite ketvirtadalį citrinos žievelės ir sutrinkite.
* Gautą padažą patiekite su keptomis smidrų juostelėmis.
Atsiliepimai