Makaronai su lašiša – patiekalas, tiksiantis tiek pietums, tiek vakarienei. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks demonstruoja, kaip pasigaminti sotų karališko stalo vertą patiekalą. Makaronus su lašiša valgykite, kol patiekalas karštas.

Gaminimo eiga

  • Užvirkite vandenį, pasūdykite ir suberkite pasirinktus makaronus. Virkite 9–11 minučių.

  • Į keptuvę pilkite aliejaus ir suberkite krevetes. Bekepant įdėkite ir sviesto, suberkite smulkintą česnako skiltelę.

  • Krevetėms ir česnakui apkepus į keptuvę įpilkite makaronų nuoviro samtį. Užvirus supilkite grietinėlę, išmaišykite.

  • Tada į keptuvę suberkite kubeliais pjaustytą lašišą, leiskite minutę pasitroškinti.

  • Įtarkuokite kietojo sūrio, užberkite smulkintų šviežios kalendros lapelių, išmaišykite.

  • Padažui pradėjus tirštėti supilkite nusunktus makaronus, viską išmaišykite.

  • Patiekdami gardinkite vyšninių pomidorų puselėmis, ant viršaus išspauskite citrinos sulčių, puoškite šviežio baziliko lapeliais. Užtarkuokite kietojo sūrio ir nieko nelaukdami skanaukite.