Ingredientai
Makaronai su lašiša – patiekalas, tiksiantis tiek pietums, tiek vakarienei. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks demonstruoja, kaip pasigaminti sotų karališko stalo vertą patiekalą. Makaronus su lašiša valgykite, kol patiekalas karštas.
Gaminimo eiga
Užvirkite vandenį, pasūdykite ir suberkite pasirinktus makaronus. Virkite 9–11 minučių.
Į keptuvę pilkite aliejaus ir suberkite krevetes. Bekepant įdėkite ir sviesto, suberkite smulkintą česnako skiltelę.
Krevetėms ir česnakui apkepus į keptuvę įpilkite makaronų nuoviro samtį. Užvirus supilkite grietinėlę, išmaišykite.
Tada į keptuvę suberkite kubeliais pjaustytą lašišą, leiskite minutę pasitroškinti.
Įtarkuokite kietojo sūrio, užberkite smulkintų šviežios kalendros lapelių, išmaišykite.
Padažui pradėjus tirštėti supilkite nusunktus makaronus, viską išmaišykite.
Patiekdami gardinkite vyšninių pomidorų puselėmis, ant viršaus išspauskite citrinos sulčių, puoškite šviežio baziliko lapeliais. Užtarkuokite kietojo sūrio ir nieko nelaukdami skanaukite.