Jei verdate moliūgų sriubą, galime patikinti, kad jos niekas neatsisakys paragauti. Tiek jos spalva, tiek skonis – nepakartojami. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks demonstruoja, kaip pagaminti itin kvapnią, skanią ir sodrią moliūgų sriubą.

Gaminimo eiga

  • Nedidelį moliūgą perpjaukite į 4 dalis, išimkite sėklas . Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, apibarstykite druska ir kepkite 190 laipsnių orkaitėje 20 minučių.

  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite pusžiedžiais pjaustytą svogūną, česnako skilteles, nuvalytą ir sutarkuotą šviežią imbierą.

  • Kepkite pamaišydami, užberkite malto muskato.

  • Iškepusias moliūgo puseles „padrąskykite“ šakute ir suberkite į keptuvę.

  • Ten pat pilkite vištienos sultinį, kokosų pieną, išmaišykite.

  • Įmeskite kelis lauro lapus, uždenkite keptuvę dangčiu ir leiskite pavirti.

  • Išimkite lauro lapus ir tada viską sutrinkite.

  • Moliūgų sriubą pilkite į lėkštę ar dubenėlį, gardinkite balzaminio acto kremu, pipirais, džiovintomis spanguolėmis, smulkintomis petražolėmis ir ragaukite.