Ingredientai
Jei verdate moliūgų sriubą, galime patikinti, kad jos niekas neatsisakys paragauti. Tiek jos spalva, tiek skonis – nepakartojami. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks demonstruoja, kaip pagaminti itin kvapnią, skanią ir sodrią moliūgų sriubą.
Gaminimo eiga
Nedidelį moliūgą perpjaukite į 4 dalis, išimkite sėklas . Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, apibarstykite druska ir kepkite 190 laipsnių orkaitėje 20 minučių.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite pusžiedžiais pjaustytą svogūną, česnako skilteles, nuvalytą ir sutarkuotą šviežią imbierą.
Kepkite pamaišydami, užberkite malto muskato.
Iškepusias moliūgo puseles „padrąskykite“ šakute ir suberkite į keptuvę.
Ten pat pilkite vištienos sultinį, kokosų pieną, išmaišykite.
Įmeskite kelis lauro lapus, uždenkite keptuvę dangčiu ir leiskite pavirti.
Išimkite lauro lapus ir tada viską sutrinkite.
Moliūgų sriubą pilkite į lėkštę ar dubenėlį, gardinkite balzaminio acto kremu, pipirais, džiovintomis spanguolėmis, smulkintomis petražolėmis ir ragaukite.