Pomidorų gaspačio sriuba – viena populiariausių pasaulyje ir, žinoma, ji ypač gardi šiltuoju metų laiku. Tai itin nebrangi ir lengvai paruošiama sriuba. Pomidorų gaspačio tiekite iškart pagaminę.

Gaminimo eiga

*
„Iki ūkis“ avietinius pomidorų pagrindą įpjaukite kryžmai, dėkite į verdantį vandenį ir palaikykite 1 minutę.

* Ištraukę perkelkite į šaltą vandenį ir visiškai atvėsinkite. Nuimkite odeles.

* Agurką nulupkite, supjaustykite gabaliukais. Salierus susmulkinkite gabaliukais. Svogūną – taip pat. Daržoves sumeskite į dubenį.

* Ten pat įdėkite pusę laimo su visa žievele, česnako skilteles, įpilkite alyvuogių aliejaus, medaus, obuolių sidro acto, pagardinkite druska bei pipirais, „Sriracha“ padažu. Išmaišykite ir atidėkite į šalį 1 valandai.

* Tada viską sutrinkite trintuve ir perkoškite per sietelį. Patiekdami taurėse ar dubenėliuose puoškite baziliko lapeliais ir mėgaukitės.