Ieškantiems naujų užkandžių idėjų verta išbandyti portobello grybų su šonine receptą. Tai gali būti ir karštas patiekalas. Portobello grybai su šonine patiks ir gurmanams.

Gaminimo eiga

  • Nuimkite grybų kotus, nupjaukite kepurėlių kraštelius.

  • Sudėkite portobello grybus į kepimo popieriumi išklotą skardą, ant viršaus uždėkite po gabalėlį sviesto, porą čiobrelio šakelių, apibarstykite druska ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20 minučių.

  • Į keptuvę suberkite juostelėmis pjaustytą karštai rūkytą kiaulienos šoninę ir kepinkite, kol paskrus. Perkelkite ant popierinio rankšluosčio.

  • Toje pačioje keptuvėje pakepinkite smulkintą svogūną, sumaišykite su kepinta šonine ir uždėkite ant iškeptų portobello grybų.

  • Gardinkite mėlyno pelėsinio sūrio gabaliuku, apibarstykite smulkintu laiškiniu česnaku ir skanaukite.