Ingredientai
Kas lankėsi Portugalijoje, neabejotinai liko sužavėti portugališkais pyragaičiais su plikytu kremu Pastel de nata. Tirpstantys burnoje jie yra tikra šios šalies vizitinė kortelė. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi receptu, kaip portugališkų pyragaičių su plikytu kremu galima pasigaminti ir patiems.
Gaminimo eiga
Sluoksniuotos tešlos lakštus susukite į ritinėlius, supjaustykite į 4 dalis.
Sudėkite ritinėlių gabalėlius į keksiukų kepimo formą ir kiekvieną paspauskite indeliu, kad susiformuotų krepšelis.
Kukurūzų krakmolą sumaišykite su dviem šaukštais pieno.
Į puodą pilkite 250 ml pieno, 60 ml vandens, 140 g cukraus, viską išmaišykite ir kaitinkite. Tada supilkite kukurūzų krakmolo mišinį ir maišykite. Nukelkite nuo ugnies.
Į dar karštą masę supilkite kiaušinių trynius, išsukite.
Tešlą perkoškite ir išpilstykite į keksiukų formelėse esančius sluoksniuotos tešlos krepšelius. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių.
Iškepusiems leiskite atvėsti ir mėgaukitės portugališku desertu.