Ingredientai
Avokadas
1 vnt.
Pomidoras
1 vnt.
Kiaušiniai
2 vnt.
Raudonėlis
5 g
Pienas
10 ml
Druska
1 žiupselis
Balta duona
2 riekelės
Čederio sūris
10 g
Sviestas
10 g
Porcijos: 1
Gardus ir tiesiog tirpstantis burnoje – taip galima būtų apibūdinti prancūzišką sumuštinį. Jis puikiai tiks kaip pavakario užkandis ar net vakarienė. Prancūziškas sumuštinis skaniausias karštas.
Gaminimo eiga
Kiaušinius išplakite su druska, raudonėliu ir pienu.
Ant baltos duonos riekių dėkite karštai rūkyto kiaulienos kumpio griežinėlių, avokado ir pomidoro griežinėlių, pabarstykite druska, pipirais, uždėkite čederio sūrio juostelę ir ant viršaus – baltos duonos riekę.
Platesniame inde papilkite kiaušinio plakinio, ant jo padėkite sumuštinį ir ant viršaus užpilkite likusį kiaušinių plakinį.
Keptuvėje ištirpdykite sviestą ir dėkite kepti kiaušinio plakinyje išmirkytą sumuštinį. Kepkite iš abiejų pusių.
Valgykite prancūzišką sumuštinį, kol karštas.