Nokstant vaisiams tiesiog būtina išsikepti slyvų pyragą. Purų, drėgną ir burnoje tirpstančio saldžiarūgščio skonio. Slyvų pyragą ragaukite šiam kiek pravėsus.

Gaminimo eiga

  • Slyvas perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus.

  • Kepimo indą ištepkite sviestu, pabarstykite 30 g cukraus. Tada ant dugno išdėliokite slyvas – perpjautąja dalimi žemyn.

  • Atskirame inde kiaušinius išplakite su 300 g cukraus. Tada į kiaušinius supilkite plaktuve išsuktą aliejų su kefyru. Išmaišykite.

  • Į masę įsijokite miltus su kepimo soda ir viską sumaišykite.

  • Tešlą supilkite ant slyvų ir kepimo indą šaukite į 170 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepkite 50 minučių.

  • Iškepusį pyragą išverskite ant lentutės, pjaukite ir mėgaukitės itin puriu ir gardžiu pyragu.