Vėstant orams norisi kitokių desertų, tad rekomenduojame pasigaminti šokoladinį kremą. Pagaminti paprasta, teliks sulaukti, kol sustings. Prieš dėdami į šaldytuvą šokoladinį kremą supilstykite į nedidelius indelius – bus atskiros porcijos.

Gaminimo eiga

  • Į puodą supilkite pieną, grietinėlę ir užvirinkite.

  • Į kiaušinių trynius suberkite cukrų, išplakite. Į kiaušinių masę maišydami įpilkite šiek tiek užkaitinto pieno su grietinėle, išmaišykite ir supilkite visa tai į indą su pienu ir grietinėlė. Išmaišykite.

  • Pakaitinkite ant mažos ugnies 1–2 minutes.

  • Į puodą supilkite laužytą juodąjį šokoladą, maišykite, kol gausite vientisą masę. Perkoškite.

  • Paruoštą šokoladą dėkite į šaldytuvą 2 valandoms.

  • Ant sutirštėjusio šokolado užpurkškite plaktos grietinėlės, užbarstykite kapotų lazdyno riešutų ir mėgaukitės nuostabiu desertu.