Ingredientai
Geltonas burokas
300 g
Česnako
2 skiltelės
Alyvuogių aliejus
60 ml
Citrinos žievelė
1 a. š.
Citrinos sulčių
10 ml
Sėklų duona
1 vnt.
Sviestas
1 g
Rūkytos lašišos filė
100 g
Porcijos: 2
Gaminimo eiga
* Šakute pabadykite burokėlius.
* Kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 1 valandą.
* Atvėsinkite ir nulupkite odelę.
* Į trintuvą įdėkite geltonus burokėlius, dvi česnako skilteles, riešutus su prieskoniais, alyvuogių aliejų, citrinos žieveles, citrinos sultis, druską ir pipirus. Sutrinkite viską iki vientisos masės.
* Perpjaukite duoną į dvi dalis. Keptuvėje apkepkite duoną ant sviesto, kol taps rudai auksinės spalvos.
* Ant duonos užtepkite burokėlių užtepėlės, uždėkite lašišą, pabarstykite riešutų, prieskonių ir papuoškite baziliko lapeliu.