Ingredientai
Cukinijos
2 vnt.
Kiaušiniai
1 vnt.
Pienas
10 ml
Kvietiniai miltai
30 g
Duonos džiūvėsėliai
100 g
Raudonėlis
5 g
Kietasis sūris
30 g
Kepimo aliejus
1 l
Porcijos: 2
Šios traškios cukinijos skanesnės karštos, tačiau gardžios ir atvėsusios. Puikus pagrindinis patiekalas ar užkandis vakarėlio, išvykos stalui. Traškias cukinijas galite pateikti su mėgiamu padažu.
Gaminimo eiga
Inde sumaišykite kvietinius miltus, džiūvėsėlius, raudonėlį, pagardinkite druska ir pipirais. Ten pat įtarkuokite kietojo sūrio ir viską išmaišykite.
Cukinijas supjaustykite maždaug centimetro storio riekelėmis, pavoliokite krakmole, tada – kiaušinio ir pieno plakinyje. Galiausiai – birių produktų masėje.
Tada cukinijų žiedus dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą aliejų ir virkite, kol įgaus rusvai auksinę spalvą.
Iškepusiais cukinijas apibarstykite druska ir skanaukite.