Ieškančius idėjos šaltam užkandžiui virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks kviečia išbandyti sumuštinius su vištienos užtepėle. Sotus užkandis puikiai tiks tiek pusryčių, tiek vakarienės stalui. Vištienos užtepėlę valgykite šaltą.

Gaminimo eiga

  • Vištienos filė supjaustykite juostelėmis ir kepkite keptuvėje ant aliejaus. Apibarstykite druska ir pipirais.

  • Įdėkite į keptuvę sviesto, šviežio čiobrelio šakelių. Ištirpusiu sviestu vis palaistykite vištieną.

  • Inde majonezą sumaišykite su smulkintu laiškiniu česnaku, kario prieskoniais, „Sriracha“ padažu, pusės citrinos žievele.

  • Iškepusią ir kiek atvėsusią vištieną susmulkinkite ir suberkite į paruoštą padažą, išmaišykite.

  • Gautą vištienos užtepėlę dėkite ant juodos duonos riekelės, puoškite krapo šakele ir skanaukite.