Ingredientai
Vidutinio dydžio karpio
1 vnt.
Alyvuogių aliejus
2 v. š.
Česnakas
2 skiltelės
Petražolės
1 saujelė
Kalendros
1 saujelė
Kapotų svogūno laiškų
2 vnt.
Citrinos sulčių
2 v. š.
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
1. Karpiui nuvalykite žvynus.
2. Likusius ingredientus, kartu su kalendromis ir petražolėmis, sutrinkite trintuvu.
3. Karpio odą įpjaukite ir gerai ištrinkite ½ kiekio gauto marinato.
4. Kepkite orkaitėje 170 °C temp. 30–40 min.
5. Iškeptą karpį apšlakstykite likusiu marinatu. Puoškite svogūnų laiškais, kalendra ir citrinos skiltelėmis.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG