Ingredientai
Kiaulienos nugarinės
1 kg
Šviežių čiobrelių
2 šakelės
Rozmarinai
2 šakelės
Alyvuogių aliejus
4 v. š.
Čederio sūris
1 skiltelė
Bulvių
3 vnt.
Mėlynojo svogūno
1 vnt.
Porai
0.5 vnt.
Gaminimo eiga
1. Kiaulienos kulninės odelę įpjaukite vertikaliais ir horizontaliais pjūviais, užberkite druskos, pipirų, čiobrelių, rozmarinų, užpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus ir prieskonius įtrinkite į mėsą.
2. Česnako skiltelę susmulkinkite. Bulves supjaustykite skiltelėmis, porą – griežinėliais, mėlynąjį svogūną – šiaudeliais.
3. Į skardą sudėkite bulvių skilteles. Ant viršaus dėkite pjaustytą porą, svogūną, česnaką, užpilkite 3 šaukštus alyvuogių aliejaus, užberkite druskos, juodųjų pipirų ir uždėkite kiaulienos kulninę. Dėkite į 180 °C temp. orkaitę ir kepkite 90 min.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG