Ingredientai
Vištų krūtinėlių filė
2 vnt.
Saulėgrąžų aliejaus
6 šaukštas
Česnako
1 skiltelė
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Geltonos paprikos
1 vnt.
Čili pipirai
1 vnt.
Lęšiai
300 g
Miltų
2 šaukštas
Vištienos sultinys
700 ml
Aitriosios paprikos milteliai
1 šaukštelis
Citrinų sultys
1 vnt.
Lauro lapai
2 vnt.
Kietasis sūris
100 g
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
Vištienos krūtinėlių filė supjaustykite mažais gabaliukais ir apkepinkite įkaitintame aliejuje. Paskui sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką, raudonąją papriką ir aitriąją papriką, išmaišykite ir dar pakepkite 5 minutes.
Raudonuosius lęšius perplaukite šaltu vandeniu, nukoškite ir suberkite į puodą. Ten pat sudėkite apkepintą vištieną, suberkite miltus, gerai išmaišykite, supilkite vištienos sultinį.
Sriubą užvirkite, suberkite čiobrelius, aitriąją papriką, maltus pipirus, supilkite citrinos sultis, pasūdykite. Virkite ant silpnos ugnies, kol lęšiai išvirs. Sriubą patiekite apibarstę tarkuotu sūriu.