Ingredientai
Baklažano
4 vnt.
Česnako
4 skiltelė
Raudonėliai (džiovinti)
1 žiupsnelis
Čili pipirai
1 vnt.
Acto
60 ml
Alyvuogių aliejus
500 ml
Aliejaus
4 šaukštas
Gaminimo eiga
Baklažanus supjaustykite šiaudeliais arba griežinėliais. Apibarstykite druska ir 30 min. palikite.
Paskui nuplaukite, nusausinkite.
Įkaitinkite keptuvėje aliejų, pakepkite baklažanus, iš kiekvienos pusės po 3 min.
Česnakus, raudonėlį ir aitriąją papriką (išpjovę sėklas) susmulkinkite ir sumaišykite su baklažanais. Apšlakstykite actu, įberkite druskos.
Sudėkite daržoves į stiklainius, suspauskite, iš viršaus užpilkite alyvuogių aliejumi ir užsukite dangtelius. Po mėnesio baklažanai bus tinkami valgyti.