Ingredientai
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Salierų stiebai
2 vnt.
Tarkuotos morkos
1 vnt.
Česnako
2 skiltelė
Pjaustyti pomidorai
300 g
Daržovių sultinio
300 ml
Alyvuogių aliejus
50 ml
Raudonas sausas vynas
125 ml
Sviestas
50 g
Lauro lapai
1 vnt.
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Mėsą supjaustykite gabalais ir sumalkite mėsmale. Svogūną, salierą, morką ir česnaką nuvalykite ir susmulkinkite. Į puodą supilkite alyvuogių aliejų, įdėkite sviestą ir užkaitinkite. Tada suberkite paruoštas daržoves, išmaišykite ir troškinkite 5-10 minučių.
Suberkite į daržoves paruoštą faršą, prieskonius, supilkite vyną. Troškinkite vis maišydami tol, kol skystis išgaruos. Tada supilkite pomidorus, daržovių sultinį arba vandenį, prieskonines žoleles (pavyzdžiui, tinka rozmarinas ir čiobreliai).
Kaitinkite uždengtame puode 35-45 minutes. Likus 10 minučių iki paruošimo pabaigos, į puodą įmeskite lauro lapelius.