Ingredientai
Jautiena
400
g
Svogūnai
1
vnt.
Salierų stiebai
2
vnt.
Morkos
1
vnt.
Česnakai
2
skiltelės
Daržovių sultinys
300
ml
Alyvuogių aliejus
50
ml
Raudonas sausas vynas
125
ml
Sviestas
50
g
Prieskoninės žolelės
pagal skonį
Lauro lapai
1
vnt.
Druska
žiupsnelis
Juodieji malti pipirai
žiupsnelis
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Mėsą supjaustykite gabalais ir sumalkite mėsmale. Svogūną, salierą, morką ir česnaką nuvalykite ir susmulkinkite. Į puodą supilkite alyvuogių aliejų, įdėkite sviestą ir užkaitinkite. Tada suberkite paruoštas daržoves, išmaišykite ir troškinkite 5-10 minučių.
Suberkite į daržoves paruoštą faršą, prieskonius, supilkite vyną. Troškinkite vis maišydami tol, kol skystis išgaruos. Tada supilkite pomidorus, daržovių sultinį arba vandenį, prieskonines žoleles (pavyzdžiui, tinka rozmarinas ir čiobreliai).
Kaitinkite uždengtame puode 35-45 minutes. Likus 10 minučių iki paruošimo pabaigos, į puodą įmeskite lauro lapelius.
Atsiliepimai