Ingredientai

Bulvės 4 vnt.
Druska žiupsnelis
Grikių miltai 3 šaukštai
Aguonos 1 stiklinė
Cukrus 1 šaukštelis
Porcijos: 2

Gaminimo eiga

Sutarkuokite bulves, tarkius nusunkite.

Įberkite grikių miltų, žiupsnelį druskos ir gerai išminkykite.

Aguonas sutrinkite, įberkite žiupsnelį cukraus.

Iš bulvių tešlos išplokite nedidelius blynelius (kiek mažesnius už delną). Į vidurį įdėkite aguonų masės ir sulenkite - gamybos procesas toks pat kaip cepelinų.

Nedidelius „cepelinukus“ šiek tiek tarp rankų suplokite.

Paruoštus „šaltanosius“ sudėkite ant kepimo popieriaus.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai