Ingredientai
Paprikos
4
vnt.
Ryžiai virti
250
g
Kiaulienos faršas
250
g
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Pomidorų padažas
250
ml
Karis
1
šaukštelis
Čili pipirai
1
vnt.
Kalendros
pagal skonį
Vanduo
100
ml
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Pipirus nuplauti. Atpjauti viršelį, pasūdyti. Sumaišyti ryžius bei faršą. Gardinti druska bei pipirais. Dėti į puodą. Padaryti užpilą.
Kario prieskonius ištirpinti vandenyje (vandenį galima pašildyti, kad kario prieskoniai lengviau ištirptų. Vandenį sumaišyti su pomidorų padažu. Pridėti smulkiai pjaustytų aitriųjų pipirų (norint aštriau galima dėti su sėklomis). Pridėti kalendros sėklų. Viską kruopščiai išmaišyti. Pilti ant paprikos viršūnių. Troškinti, uždengus dangtį, apie 40-50 minučių. Retkarčiais laistyti paprikas iš viršaus užpilu.
Atsiliepimai