Ispaniški mėsos kukuliai su lengvu pomidorų ir saldžiųjų paprikų padažu.

Gaminimo eiga

Gaminimas:

Užmerkite duoną piene, paskui nuspauskite. Nulupkite, susmulkinkite česnaką. Petražoles nuplaukite, smulkiai supjaustykite. Jautieną ir kiaulieną sumalkite mėsmale. Paskui sudėkite į faršą druskos, juodųjų maltų pipirų, kiaušinį, piene išmirkytą duoną, petražoles, česnaką, riešutus, gerai išmaišykite ir palikite pusvalandžiui pastovėti.

Suformuokite iš faršo kiek didesnius už graikinį riešutą rutuliukus (rankas pamirkykite į šaltą vandenį), apvoliokite miltuose.

Apkepkite rutuliukus alyvuogių aliejuje, kol susidarys apskrudusi plutelė (tokius kukulius netgi galima užšaldyti).

Dideliame puode su alyvuogių aliejumi apkepkite susmulkintas paprikas, sudėkite per sietelį pertrintus pomidorus, įberkite druskos. Patroškinkite 3 – 5 min. ant vidutinio kaitrumo viryklės. Sudėkite į padažą kukulius, patroškinkite dar 10 – 15 min.