Ingredientai
Miltų
2 šaukštas
Muskato riešutai
1 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus
1 šaukštas
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Natūralios pomidorų pastos
1 šaukštas
Mėsos sultinys
2 stiklinė
Baltas sausas vynas
0.5 stiklinė
Grybai
1 stiklinė
Grietinės
200 g
Porcijos: 4
Šis troškinys tinka su ryžiais arba virtomis daržovėmis.
Gaminimo eiga
Jautieną supjaustykite plonais gabalėliais. Miltus sumaišykite su muskato riešutų milteliais, šį mišinį supilkite į mėsą. Apipilkite alyvuogių aliejumi. Viską gerai išmaišykite.
Įkaitinkite didelę keptuvę, sudėkite į ją mėsą ir ją apkepkite. Apkepusią mėsą perdėkite į lėkštę.
Į tą pačią keptuvę suberkite supjaustytą svogūną, supilkite mėsos sultinį, vyną ir pomidorų pastą. Viską išmaišykite ir kaitinkite kol užvirs. Ugnį sumažinkite ir sudėkite jautieną atgal į keptuvę. Troškinkite jautieną apie pusvalandį.
Į troškinį suberkite supjaustytus grybus ir sudėkite grietinę. Troškinkite dar 15 minučių. Troškinys puikiai tinka su ryžiais arba virtomis daržovėmis.