Ingredientai
Miltų
250 g
Sviestas
250 g
Cukraus
250 g
Kiaušiniai
2 vnt.
Kiaušiniai
2 vnt.
Kepimo milteliai
1 šaukštelis
Vanilinio cukraus
1 šaukštelis
Atvėsinta juoda „Melitta“ kava
2 šaukštelis
Vandens
1 šaukštas
Sviestas
35 g
Atvėsinta juoda „Melitta“ kava
1 šaukštas
Pienas
3 šaukštas
Cukraus pudra
150 g
Porcijos: 8
Švelnus, aromatingas, gardus ir labai lengvai pagaminamas.
Gaminimo eiga
Kavą užpilame karštu vandeniu ir paliekame, kad atvėstų. Cukrų, vanilinį cukrų ir sviestą ištriname iki baltumo, mušame po vieną kiaušinius. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir sijojame po truputį į tešlą. Dalį tešlos nuimame, į ją įmaišome kavą.
Į formą pilame baltos tešlos, ant viršaus kavos tešlą ir vėl baltos tešlos. Kepame apie 40 minučių 180C temperatūroje. Glajui skirtą sviestą ištirpiname su pienu ir kava, gerai išmaišome, beriame pudrą ir maišome, kol ištirps. Ataušiname ir apipilame keksiuką.