Ingredientai
Miltų
250 g
Kepimo milteliai
2 šaukštelis
Baltasis šokoladas
150 g
Pienas
200 ml
Kiaušiniai
2 vnt.
Cukraus
100 g
Vanilės ekstraktas
1 šaukštelis
Sviestas
90 g
Mėlynės
250 g
Porcijos: 6
Už receptą dėkojame skaitytojai Aušrinei.
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Ištirpinkite baltąjį šokoladą kartu su pienu.
Suplakite kiaušinius, cukrų, vanilę, sviestą ir ištirpinto šokolado mišinį iki vienalytės masės.
Palaipsniui įmaišykite miltus ir kepimo miltelius, kol masė tampa vientisa.
Jei naudojate šviežias mėlynes, įmaišykite jas į tešlą ir supilstykite į formeles (tešlos įpilkite 2/3 formelės).
Jei naudojate šaldytas, įpilkite į formelę šaukštą tešlos, užbarstykite mėlynių ir supilkite likusią tešlą (taip atitirpintų mėlynių sultys nenudažys tešlos).
Kepkite, kol gražiai pakils, apie 20 minučių.