Ingredientai
Lašišos filė
500
g
Smidrai
500
g
Sviestas
1
v. š.
Citrina
1
vnt.
Svogūnas
1
vnt.
Ekologiškas sultinys
1
gabaliukas
Grūdėtos garstyčios
1
v. š.
Graikiškas jogurtas
1
indelis
Medus
1
a. š.
Druska
pagal skonį
Juodieji pipirai
žiupsnelis
Muskatas
žiupsnelis
Porcijos: 3
Sveikai mitybai – lašiša su smidrais. Puikus ir lengvas patiekalas tiek pietums, tiek vakarienei. Lašišą su smidrais patiekite su žaliomis salotomis.
Gaminimo eiga
2. Smidrus nupilkite verdančiu vandeniu, nuvarvinkite.
3. Tada smulkiai supjaustytą svogūną pakepinkite svieste, sudėkite smidrus, supilkite sultinį, pagardinkite muskatais ir 4 minutes patroškinkite.
4. Imkite kepimo rankovę, vieną galą užriškite, paskleiskite viduje smidrų troškinį, sudėkite ant jo citriną ir lašišą, užpilkite graikiško jogurto mišinį, užriškite kitą plėvelės galą. Padarykite keliose vietose skylutes ir apie 20 minučių kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
5. Patiekite su žaliomis salotomis. Skanaus!
Atsiliepimai