Ingredientai
Burokėliai (marinuoti)
600 g
Čili pipirai
3 vnt.
Cukraus
70 g
Druskos ir pipirų pagal skonį
2 šaukštelis
Sojos padažas
120 ml
Vandens
100 ml
Sezamų aliejus
5 šaukštas
Acto
100 ml
Sezamo sėklos
20 g
Porcijos: 4
Receptas iš Azijos.
Gaminimo eiga
Puode sumaišykite vandenį, sojos padažą, „Tom Yum“ pastą, cukrų ir druską. Gerai išmaišykite, leiskite užvirti ir nukelkite nuo ugnies.
Per tą laiką čili pipirus nuplaukite ir išpjaukite sėklytes.
Burokėlius nulupkite ir supjaustykite 3-4 milimetrų storio griežinėliais. Į marinatą sudėkite čili pipirus ir burokėlius, supilkite sezamų aliejų, actą ir sudėkite sezamo sėklas. Gerai viską išmaišykite.
Burokėlius sudėkite į sterilius indus, sandariai uždarykite. Laikykite tamsioje vėsiose vietoje iki pusės metų. Nors mėgautis šiais burokėliais galite jau ir kitą dieną.