Porcijos: 4
Naminiai koldūnai daromi tik rankomis ir su pačiais įvairiausiais įdarais: mėsos, žuvies, vaisių. Patiekiami koldūnai su įvairiais padažais, priklausomai nuo skonio.

Gaminimo eiga

Pavyzdžiui, padažą galima paruošti ir smulkiai pjaustytų sūdytų gelsvųjų piengrybių ir svogūnų, sumaišytų su grietine. Galima pamarinuoti svogūnus spanguolių sultyse, pagardintose druska ir pipirais.

Dar vienas puikus padažas – pakepinti svogūnai, sumaišyti su grietinėle. Neabejotinai pats tradiciškiausias padažas – ištirpintas sviestas su grietine.

Labai smulkiai supjaustykite mėsą ir svogūną. Supilkite vandenį, įberkite prieskonių – viską išmaišykite ir valandai palikite. Per tą laiką pasiruoškite tešlą. Miltus persijokite. Viduryje padarykite duobutę ir supilkite vandenį. Įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir viską maišykite 15-20 minučių.

Paruoštą tešlą plonai iškočiokite, išpjaukite maždaug keturių centimetrų skersmens apskritimus. Į kiekvieno apskritimo vidurį dėkite po šaukštą faršo, sulenkite, o kraštus gerai užspauskite. Koldūnus virkite sūdytame vandenyje ir valgykite su norimu padažu.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai