„Himmel und Erde“ išvertus į lietuvių kalbą reiškia „dangus ir žemė“. Pavadinimas labai tikslus, nes paprastos bulvės, paruoštos pagal šį receptą, yra tikrai ypatingos. Nors vokiečiai, gyvenantys Reino apylinkėse, jas valgo su dešrelėmis, tačiau šis garnyras puikiai tiks ir prie kitų mėsos patiekalų.

Gaminimo eiga

Manau, kad mėgstantys bulvių patiekalus, mėgausis ir vienomis, tokiu būdu paruoštomis bulvėmis. Patiekalą paįvairinti galima vietoj obuolių naudojant kriaušes (taip daro Meklenburgo (Vokietija) gyventojai).

Nuvalykite bulves ir supjaustykite jas nedideliais kubeliais. Po to išvirkite jas šiek tiek pasūdytame vandenyje.

Kol bulvės verda, nuvalykite obuolius ir supjaustykite juos skiltelėmis (išpjaukite sėklytes). Paruoštus obuolius pradėkite kepti plačioje keptuvėje. Šiek tiek apkepę, įpilkite į keptuvę Jagermeister likerio ir leiskite jam išgaruoti. Po to šiek tiek pasūdykite ir dar įberkite 50 g cukraus bei įdėkite sviestą.

Viską švelniai sumaišykite ir pakepkite, kol obuoliai karamelizuosis. Kepant nepamirškite jų apversti, kad jie tolygiai išsitroškintų iš visų pusių. Taip pat svarbu jų neperkepti, kad jie neištižtų. Paruoštus obuolius atidėkite į šalį.

Pusžiedžiai supjaustykite svogūnus, o šoninę – smulkiais kubeliais. Abu produktus pradėkite kepti kitoje keptuvėje ant vidutinės kaitros. Kai šoninė pradės lydytis, įdėkite 2 skilteles traiškyto česnako. Kepkite, kol svogūnai suminkštės – visai kaip spirgučius cepelinams. Pabaigoje pagardinkite smulkiai maltais juodaisiais pipirais. Paruoštus spirgus su svogūnais atidėkite į šalį.

Smulkiai supjaustykite saują petražolių lapelių. Kuo daugiau, tuo skaniau!

Bulvėms išvirus nukoškite jas. Į puodą įdėkite smulkiais gabalėliais supjaustytą (50 g) sviestą. Šaukštu viską išmaišykite. Reikia, kad dalis bulvių sutrupėtų, o kita dalis išlaikytų savo formą.

Į lėkštes pradžioje išdėliokite bulves, po to ant viršaus karamelizuotus obuolius, ant jų – spirgus su svogūnais. Pabaigoje apiberkite patiekalą petrožolėmis. Skanaus!

hdlife.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai