Pasigaminkite namuose „panna cotta“ su granatais. Ne be reikalo granatai vis populiarėja ir tarp lietuvių – jų panaudojimas virtuvėje yra be galo platus. „Iki“ konditerijos maestro Thierry Lauvray siūlo išbandyti burnoje tirpstantį „panna cotta“ desertą su granato sėklomis.

Gaminimo eiga

  1. 4 želatinos lapelius po vieną pamerkite į šaltą vandenį. Po 5 minučių nusausinkite rankoje.

  2. Grietinėlę, pieną, cukrų ir vanilės ekstraktą sudėkite į puodą. Užvirinkite ir atidėkite į šalį.

  3. Sudėkite nusausintus želatinos lapelius ir išmaišykite. Atidėkite į šalį, kad atvėstų, retkarčiais pamaišykite. Kai mišinys pradės stingti, perpilkite į stiklines ir palikite šaldytuve kelioms valandoms.

  4. 2 želatinos lapelius po vieną pamerkite į šaltą vandenį. Po 5 minučių nusausinkite rankoje.

  5. Nulupkite granatą ir perkelkite sėklas į aukštą indą. Sumaišykite jas trintuvu, tada pertrinkite per sietelį. Gautas putas sumaišykite su 100 ml vandens, želatina ir atšaldykite šaldytuve.

  6. Kai želė pradės stingti, tolygiai paskirstykite ją ant desertų ir padėkite į šaldytuvą dar maždaug 2 valandoms, kad sustingtų.

  7. Prieš patiekdami desertą apibarstykite granatų sėklomis.