Gaminimo eiga

1. Tešlai vandenyje (iki ~ 20 C) išmaišome mieles su druska. Dedame aliejų ir sijojame miltus. Minkome tešlą kol nebelimpa prie rankų ir indo sienelių. Susukame į bandą ir valandai palaikome šaldytuve. Tešlos gaunasi daug, šiam patiekalui reikia apie 400 g, likusį kiekį užšaldau arba naudoju picai.

2. Įdarui aliejuje apkepame smulkiai sukapotą česnaką ir svogūną. Dedam prieskonius ir susmulkintus grybus. Pakepame kol išgaruos skystis. Dedama pomidorų pastą. Gerai išmaišome. Masė turi būti blizgi, bet be skystimo.

3. Iš atvėsusios tešlos kočiojame ploną lakštą (kaip virtinukams). Su stikline išspaudžiame formeles ant jų dedame po truputį įdaro ir kruopščiai užspaudžiame kraštus. Dedame ant sviestinio popieriaus ir aptepame kiaušinio-aliejaus plakiniu, pabarstome sezamo sėklomis. Kepti 200 C apie 20 min.