Ingredientai
Spanguolės
1 stiklinė
Obuolių
1 vnt.
Razinos
1 sauja
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Imbieras
1 gabaliukas
Apelsino žievelė
1 vnt.
Medus
2 šaukštas
Malti kvapieji pipirai
3 vnt.
Gaminimo eiga
Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Obuolį nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite smulkiais kubeliais. Imbiero šaknį nulupkite ir sutarkuokite.
Troškinimo puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, 5 min. kepinkite svogūną. Kai svogūnas suminkštės , įdėkite obuolį ir maišydami kepkite dar 5 min.
Smulkia tarka sutarkuokite apelsino žievelę, išspauskite apelsino sultis. Į troškinimo indą sudėkite spanguoles, imbierą, razinas, apelsino sultis ir sutarkuotą žievelę, sudėkite prieskonius.
Indą uždenkite dangčiu ir kaitinkite ant mažos ugnies 30 min. Nuimkite indą nuo ugnies. Tiekite padažą šiltą arba jį visiškai atvėsinkite.