Ingredientai
Gaminimo eiga
Tartaletės:
1. Miltus, cukraus miltelius ir sviestą sumaišykite į rupią tešlą. Pridėkite citrinos žievelę.
2. Įmaišykite trynį.
3. Po šaukštą pilkite vandenį ir maišykite, kol tešla taps vientisa.
4. Suformuokite rutulį ir įdėkite į šaldytuvą ne trumpiau kaip valandai.
5. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
6. Tešlą įspauskite į silikoninę formelę arba formelę su nuimamu pagrindu.
7. Kepkite orkaitėje 10–12 minučių.
8. Leiskite atvėsti, tada tartaletę atsargiai išimkite iš formos. Jeigu naudojote migdolų miltus, kepinys bus trapesnis.
9. Į tartaletę sudėkite vanilės kremą, papuoškite uogomis.
Vanilės kremas:
1. Pieną užvirkite. Suberkite vanilinį cukrų.
2. Iki purumo išplakite cukrų, trynius ir kukurūzų miltus. Pilkdami karštą pieną toliau plakite mišinį.
3. Mišinį supilkite atgal į prikaistuvį ir nuolat maišydami lengvai pakaitinkite, kol pradės tirštėti. Vanilės kremą nuimkite nuo ugnies ir supilkite į dubenį. Sudėkite sviestą ir maišykite, kol visiškai ištirps.
4. Uždenkite ir palaikykite šaldytuve, kol atvės.