Gaminimo eiga

Tartaletės:

1. Miltus, cukraus miltelius ir sviestą sumaišykite į rupią tešlą. Pridėkite citrinos žievelę.

2. Įmaišykite trynį.

3. Po šaukštą pilkite vandenį ir maišykite, kol tešla taps vientisa.

4. Suformuokite rutulį ir įdėkite į šaldytuvą ne trumpiau kaip valandai.

5. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.

6. Tešlą įspauskite į silikoninę formelę arba formelę su nuimamu pagrindu.

7. Kepkite orkaitėje 10–12 minučių.

8. Leiskite atvėsti, tada tartaletę atsargiai išimkite iš formos. Jeigu naudojote migdolų miltus, kepinys bus trapesnis.

9. Į tartaletę sudėkite vanilės kremą, papuoškite uogomis.

Vanilės kremas:

1. Pieną užvirkite. Suberkite vanilinį cukrų.

2. Iki purumo išplakite cukrų, trynius ir kukurūzų miltus. Pilkdami karštą pieną toliau plakite mišinį.

3. Mišinį supilkite atgal į prikaistuvį ir nuolat maišydami lengvai pakaitinkite, kol pradės tirštėti. Vanilės kremą nuimkite nuo ugnies ir supilkite į dubenį. Sudėkite sviestą ir maišykite, kol visiškai ištirps.

4. Uždenkite ir palaikykite šaldytuve, kol atvės.