Ingredientai
Gaminimo eiga
Nulupkite bulves, morkas (sutarkuokite), taip pat nulupkite svogūną, supjaustykite stambokais gabalėliais. Česnaką nulupkite, sutraiškykite peiliu. Nupjaustykite moliūgo žievę ir perpjovus jį per pusę išskobkite sėklas.
Ant nedidelės ugnies įkaitinkite keptuvę ir aliejuje apkepkite svogūnus bei tarkuotas morkas apie 5 minutes arba kol suminkštės. Įmeskite česnaką ir dar šiek tiek pakepkite.
Į sultinį supilkite viską, ką pakepėte, taip pat moliūgą, bulves ir virkite apie 30 minučių. Kai išvirs, naudodami plaktuvą ar virtuvinį kombainą gerai sumalkite sriubą, kad neliktų gabaliukų.
Jei norite, įmaišykite grietinę ir pagardinkite sriubą prieskoniais.
Patiekite sriubą su duonos skrebučiais ir kumpiu (kvadratėliais pjaustyta duona ir pailgais gabalėliais pjaustyta duona su apvyniotais juodojo kumpio griežinėliais, prieš tai tiesiog buvo apie 10 min paskrudinta 180 laipsnių orkaitėje).