Ingredientai

Miltai 500 g
Slyvos 500 g
Cukrus 5 šaukštai
Soda 1 šaukštelis
Druska žiupsnelis
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Maišytuvu suplakite kiaušinį su 50 ml rūgpienio, 4 šaukštais cukraus ir druska.

Miltus sumaišykite su soda.

Plaktą kiaušinį sumaišykite su likusiu rūgpieniu, nedideliais kiekiais berkite miltus ir maišykite, kol gausite tirštą tešlą.

Pabarstykite miltais stalą, sukrėskite ant jo tešlą ir suformuokite iš jos storą dešrą.

Šviežias slyvas supjaustykite perpus, išimkite kauliukus. Apibarstykite vaisius cukrumi ir palikite 5 – 10 min.

Nuo tešlos atžnybkite nedidelius gabaliukus, iškočiokite iš jų apvalius blynelius. Dėkite į jų vidų po pusę slyvos ir užlipdykite kraštus.

Paruoštus virtinius sudėkite į verdantį, vos pasūdytą vandenį ir virkite, kol iškils į paviršių. Patiekite su grietine.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai