Ingredientai
Grikiai
200 g
Pienas
400 ml
Vandens
1 stiklinė
Varškė
500 g
Sviestas
120 g
Kiaušiniai
2 vnt.
Cukraus
5 šaukštas
Razinos
2 sauja
Vanilinio cukraus
0.5 šaukštelis
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
1. Vandenį pasūdykite, supilkite druską, suberkite grikius.
2. Virkite ant silpnos ugnies, įmaišykite sviestą.
3. Supilkite pieną ir virkite ant mažos ugnies kol grikiai išbrinks.
4. Palikite grikius atvėsti.
5. Suberkite pertrintą varškę, cukrų, prieskonius, įmuškite kiaušinius, suberkite išmirkytas razinas.
6. Gerai išmaišykite.
7. Kepimo formą gerai ištepkite sviestu ir sukrėskite tešlą.
8. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-45 minutes.