Ingredientai
Kvietiniai miltai
2
stiklinės
Grikių miltai
1
stiklinė
Kiaušiniai
2
vnt.
Vanduo
100
ml
Druska
pagal skonį
Grybai
500
g
Bulvės
500
g
Svogūnai
2
vnt.
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Druska
pagal skonį
Aliejus
2
šaukštai
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Smulkiai supjaustytus grybus (pavyzdžiui, pievagrybius) ir svogūnus apkepinti aliejuje ir uždengus truputį patroškinti. Bulves išvirti ir sutrinti. Sumaišyti su grybais, pagardinti pipirais, druska.
Užminkyti tešlą, plonai iškočioti ir pjaustyti kvadratėliais arba skridinėliais. Į vidų dėti įdaro ir kruopščiai užspausti kraštelius. Dėti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti apie 10 minučių, kol iškils į paviršių. Patiekti su grietine ar sviesto, grietinės ir žalumynų padažu.
Atsiliepimai